Voorbeschouwing GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024 - Unibet Blog | NL (2024)

Voorbeschouwing GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024 - Unibet Blog | NL (1)

Voorbeschouwing GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024

content lab |

June 7, 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 keert GLORY terug met de Light Heavyweight Grand Prix, een prestigieus 8-man toernooi dat enkele van de beste lichtzwaargewicht kickboksers ter wereld samenbrengt. Dit evenement markeert het vierde GLORY-evenement van het seizoen 2024 en zal plaatsvinden in de Ahoy Arena in Rotterdam. Dit wordt alweer de elfde keer dat GLORY een evenement organiseert in deze arena.

Het evenement is live te volgen op Videoland. Als exclusieve Sports Betting en Casino Partner van GLORY weet je dat je bij Unibet goed zit voor de beste weddenschappen en aantrekkelijke odds. Bekijk nu de pre-match noteringen en outrights voor GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024.

Toernooiopzet en deelnemers

Het toernooi volgt een traditioneel knock-out format. Acht vechters nemen het tegen elkaar op in vier kwartfinales. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de halve finales, waarna de twee halve finalisten strijden om de titel in de finale. Dit zijn de deelnemers van GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024:

Tarik Khbabez. Met een indrukwekkend record van 50 overwinningen, 10 nederlagen en 28 knock-outs, is Tarik ‘The Tank’ Khbabez de huidige lichtzwaargewicht kampioen. Hij won de titel tegen wereld nummer 1 Donegi Abena in een split decision tijdens de Glory Grand Prix in maart van dit jaar. Khbabez zal zijn titel verdedigen tegen enkele van de meest meedogenloze kickboksers ter wereld. “He is a good boy but I chose on the safe side,” zei Khbabez lachend over zijn tegenstander Pascal Touré.

Donegi Abena. Sinds Abena de lichtzwaargewicht titel verloor aan Tarik Khbabez, heeft hij getraind voor een rematch. De voormalige kampioen won de wereldtitel in de lichtzwaargewicht klasse bij Glory 83 tegen Sergej Maslobojev door hem in de vierde ronde KO te slaan. Abena heeft in zijn carrière enkele tegenslagen gekend, maar zijn 27 overwinningen onderscheiden hem als wereld nummer 1. “He is a good fighter, explosive, I like his style, we will clash and see who will be the winner,” aldus Abena over zijn aankomende gevecht.

Sergej Maslobojev. Maslobojev is een van de weinige vechters in de geschiedenis van Glory die voor de lichtzwaargewicht titel heeft gevochten. De Litouwse vechter won de titel op 8 oktober 2022 tegen Tarik Khbabez en verloor deze in zijn eerste titelverdediging tegen Donegi Abena op 12 februari 2023. Met een indrukwekkend record van 4 overwinningen en 1 nederlaag in Glory, en 30 overwinningen en 6 nederlagen in totaal, is Maslobojev een geduchte tegenstander.

Stefan Latescu. De Roemeense vechter Stefan Latescu heeft een indrukwekkend record van 17 overwinningen en 2 nederlagen.

Ibrahim El Bouni. Met een record van 41 overwinningen, 9 nederlagen en 1 gelijkspel, is de Marokkaanse Ibrahim El Bouni een geduchte tegenstander. Hij heeft sterke tegenstanders verslagen in meerdere divisies mag zich nu bewijzen tijdens Glory.

Bahram Rajabzaden. Een ervaren vechter uit Azerbeidzjan met een indrukwekkend record van 67 overwinningen en slechts 2 nederlagen. Met een lengte van 1.87m en een gewicht van 99.3kg staat hij bekend om zijn agressieve stijl en krachtige knock-outs, waarvan hij er 59 heeft in zijn carrière. Op 32-jarige leeftijd is hij momenteel gerangschikt als nummer 5 in de lichtzwaargewicht divisie.

Pascal Touré. De Franse Pascal Touré staat op20 overwinningen en 6 nederlage en verdiende zijn plek in het toernooi door een overwinning op Mohamed Amine tijdens Glory 91.

Bogdan Stoica. Met een record van 58 overwinningen, 13 nederlagen en 40 knock-outs is Stoica een ervaren en gevaarlijke tegenstander. Hij is 1,93m lang, weegt 85 kg, en is momenteel 34 jaar oud. Stoica staat op de 7e plaats in de lichtzwaargewicht divisie en komt uit Roemenië.

Dit is het schema voor de kwartfinales van GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024, inclusief de beste odds van Unibet voor deze wedstrijd:

  • Tarik Khbabez (1.15) vs. Pascal Touré (5.00)
  • Donegi Abena (1.81) vs. Ștefan Lătescu (1.92)
  • Sergej Maslobojev (1.17) vs. Bogdan Stoica (4.50)
  • Bahram Rajabzadeh (1.15) vs. Ibrahim El Bouni (5.00)

Favorieten Light Heavyweight Grand Prix

De voor de hand liggende namen die kans maken op de titel zijn Tarik Khbabez, Donegi Abena en Sergej Maslobojev. Deze drie vechters weten wat er nodig is om voor de titel te vechten en van de beste te winnen.

Tarik Khbabez (4.00) zal er alles aan doen om zijn titel te behouden, terwijl de twee voormalige kampioenen Donegi Abena (5.50) en Sergej Maslobojev (2.75) erop uit zijn om de kampioen te onttronen en zijn plek in te nemen.

Een andere naam die veel wordt genoemd is die van Ștefan Lătescu (7.00). Deze vechter heeft zich onlangs bij Glory gevoegd en is goed begonnen met 2 overwinningen, waarmee hij in totaal op 17 carrièreoverwinningen staat. Lătescu lijkt onverslaanbaar en kan een echte bedreiging vormen voor de gevestigde namen.

Wie is jouw favoriet? Naast het wedden op de individuele wedstrijden kun je ook nu al jouw favoriet voor de avond kiezen met een outright weddenschap op Unibet. Bekijk nu de beste odds.

Wedden op Glory

Voorspel de favoriet

Voorbeschouwing GLORY Light Heavyweight Grand Prix 2024 - Unibet Blog | NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5666

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.